↑ Terug naar Index

Boodschappenlijst

Boodschappenlijst(je), spreadsheet voor MS Excel en OpenOffice Calc.
De route die we als consument bewandelen. Is door de winkelier al grondig bestudeerd.
De boodschappenlijst, maar 37% van de consumenten maakt er een.
supermarkt2
Als geheugensteun is hij niet populair meer. Echter voor de (prijs)bewuste consument een goed wapen tegen de marketing praktijken van de supermarkt.
De ondernemer gaat uit van een consument die weinig plezier beleeft aan zijn routinematige gang door de supermarkt. De route die we als consument bewandelen is door de winkelier al grondig bestudeerd. Hij zal proberen, zodra wij de winkel inlopen, de doorloopsnelheid te vertragen om de klant langer in de supermarkt te houden. Dit bevordert de impuls aankopen, immers de consument ziet meer artikelen.

Een magneetgroep.
Vaak gebeurt dit door bij binnenkomst een magneetgroep te plaatsen.supermarkt Een magneetgroep is bijvoorbeeld groente en fruit. De consument heeft de aankoop gepland maar neemt door de sterk wisselend prijzen, in de winkel de beslissing uit het assortiment. Zonder dat de consument het beseft wordt hij gestuurd door de supermarkt via het neerzetten van producten groepen. Alledaagse boodschappen worden verspreid om er voor te zorgen dat hij de gehele winkel doorloopt. Tijdens zijn gang door de winkel passeert de klant het uiteinde van de gangpaden. Hier promoot de supermarkten de boodschappen met een grote winstmarge, de prijspakker en producten die kort voor de datum zitten. Maak een globaal een plattegrond en zet de productgroepen erbij. Snelheid, impulsaankopen en promotie voor winstmarge, en teken het aan. Nu u als bewuste consument doorziet hoe het functioneert is het nu een koud kunstje om in uw eigen supermarkt de kortst route te nemen. Een boodschappenlijstje is weg te zijn bij uw supermarkt.

Psychologische prijsstelling.
Probeer eens tegen de draairichting in te lopen, kijk eens bewust wat u dan ziet.supermarkt3 Ook prijsstelling is het geliefde marketing tool van de supermarkten. define: Een psychologische prijsstelling wekt het gevoel op van een behoorlijk voordeel, maar dat is het meestal niet. De volgende varianten zijn define: multiple unit pricing, 2e voor de halve prijs. 50% korting??. Nee het is vijfentwintig procent. Of 4 halen 3 betalen. define: Prijsdrempel, Het vaststellen van prijzen bij een prijs die net onder (of boven) de prijsdrempel ligt. Vaak worden boodschappen bijvoorbeeld aangeboden voor 9,95 om nog onder 10 euro te zitten. define: Fullline pricing: hierbij worden verschillende delen van het assortiment die op de één of andere wijze bij elkaar horen (op basis van consumptie- en/of gebruiksverwantschap) in samenhang geprijsd. Bijvoorbeeld de ijsbergsla in de reclame, de tomaten en komkommer prijzen met een opslag. define: Odd pricing, Het vragen van oneven eindprijzen of niet ronde bedragen.

Als het de suggestie maar wekt.
Optische prijsverkleining. Door de producten te splitsen en de absolute bedragen te verlagen lijkt het alsof de boodschappen goedkoper worden.supermarkt6 Bijvoorbeeld 100 gram snijworst in plaats van de 200 die u gewend was. define: Loss leader pricing, Enkele artikelen worden tegen kostprijs of onder de kostprijs aangeboden als lokartikel om de totale omzet te vergroten. Van voor  Van 129,00 voor 119,98. Het is nooit 129,00 geweest. Kwantiteits-limieten Maximaal 3 per klant??. En het lukt u toch om er 5 te kopen? Dat is de bedoeling ook. Voor alles geldt, als het de suggestie maar wekt dat je als consument nu maar beter je slag kan slaan. Is het nu allemaal de schuld van de supermarkt? Nee, er ligt een deel bij ons zelf en daar kunnen we wat mee. We hebben een bepaalde gevoelswaarde. We verwachten van supermarkt Lidl geen uitgebreid assortiment met A merken maar van de supermarkten van Albert Heijn wel.

Voorkomen dat je als consument onbewust boodschappen haalt.
Een supermarkt heeft dus een imago, vaak wordt dit ondersteund door een winkelmerk.Groenten
Een sterk winkelmerk is bijvoorbeeld Hema rookworst.
Niet alleen de marge op deze producten is groter, ook ontstaat er merkbinding.
Consumenten zijn maar wat graag merktrouw.
Dus een goed huismerken kan er voorzorgen dat de consumenten het imago van dit product, (bepaalde gevoelswaarde) toekennen aan de winkel als geheel.
Objectief is dit niet, immers ook huismerken kun je vergelijken met die van de concurrent.
Wat voor het ene product geldt, hoeft niet voor het andere product zo te zijn.
De gedachte achter de boodschappenlijst is. Voorkomen dat je als consument onbewust boodschappen haalt en voorkomen dat we iets vergeten.

Bespaart u een hoop euro´s.
Door de doorloopsnelheid te verhogen. winkelwagen
Magneetgroepen als laatste bezoeken.
Prijsstelling te herkennen en impuls aankopen te voorkomen.
Bespaart u een hoop Euro’s.
Sommige boodschappen gaan op regelmatige momenten in de reclames.
Als u dit ontdekt, kunt u een voorraad inkopen en bespaart u ook enkele euro´s.
Lees de reclame kranten of kijk op internet naar de reclames van de week.
Let wel op want dit zijn de Loss leader pricing artikelen.
Zet de boodschappenlijsten op als vergelijking tussen supermarkten onderling.
U kunt het meest besparen op de prijzen van het vast supermarkten assortiment.
En u krijgt daarbij inzicht op de huishoud uitgaven.

Het benodigde huishoudbudget.
Wie gedurende een paar manden zijn uitgaven per week opslaat en eventuele impuls aankopen daar bij in zicht brengt, krijgt een goed beeld van het benodigde huishoudbudget.
Er ontstaat een opmaat gemaakte boodschappenlijst(je), elk gezinsbudget is immers anders.
Door dat spreadsheet programma’s het makkelijk maken te sorteren en te vergelijken kunnen we er ook handig gebruik van maken als we een dieet (gaan) volgen of een gezondere levensstijl willen beginnen.
We kunnen de boodschappen categorie selecteren en sorteren op bijvoorbeeld calorieën en of koolhydraten.
Ook kan er met gemak een vermelding gemaakt worden van de aanwezige vitamine of mineralen.
De op deze site aangeboden boodschappenlijstjes zijn dan ook algemeen.
Echter met een minimale kennis van spreadsheet programma’s is het voor iedereen makkelijk toegankelijk.
Er zijn geen Macro’s gebruikt. In een beknopte plaatjes handleiding staat hoe u hem naar wens kunt aanpassen.